2 Nisan 2016 Cumartesi

LG G5 Alınır mı?

LG G5 İnceleme:

LG G5


Life’s Good bu firmanın en genel sloganı. Hayat güzeldir manasına geliyor. LG G5 ile müşterilerinin hayatlarına yeni bir güzellik katmak istemiş. G serisi üst seviye akıllı telefonlarını G4 ile tasarım olarak zirveye çıkaran firma istikrarlı çalışmasıyla kendine has bir cep telefonu tasarımı ortaya çıkardı. Ancak G5 ile bu tasarım çizgisinin biraz dışına çıktı. Telefonun kasası tasarlanırken iPhone 6’nın ortaya çıkardığı yeni tasarım anlayışından biraz etkilenilmiş gibi görünüyor. 

LG G5 Özellikleri

LG G5 Logo
Önceki G modellerinde olduğu gibi açma kapatma tuşu telefonun arka kısmında bulunuyor. Bu tuş aynı zamanda gelişmiş bir parmak izi okuyucu vazifesi görmekte.  G5’in arka kısmında G4’ünkinden farklı olarak bir değil iki adet kamera bulunuyor. Bu kameralardan birisi standart 16 Megapiksel yüksek çözünürlüklü lense sahip. HDR videolar, fotoğraflar çklebiliyorsunuz. İkinci kamera ise 8 Megapiksel 135 derece geniş açılı özel kamera sensörü bulunmakta. 8 megapiksel ön kamerası selfie çekmeyi sevenlerin düşünülmüş güzel bir ayrıntı.




5,3” Quad HD IPS LCD Ekranı 2560 x1440 piksel çözünürlükte ve LG G5 alanlar için muhteşem ötesi bir görüntü deneyimi sunuyor. Yekpare metal kasa içine yerleştirilmiş bu özel dokunmatik ekran  Corning Gorilla Glass 4 koruması altında. G5’i düşürmekten korkmanıza gerek yok. Telefon ekranı 800nit parlaklığında. Yani gün ışığında bile rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.Tabi bu telefonu kafanıza göre duvara yere çalacağınız anlamına gelmiyor.Güneş altında net, tatmin edici görüntüler verebiliyor.  Ekran için Always-on-display özelliği eklenmiş. Saat tarih saat ve diğer bildirimler için ille de tüm ekranı aktif hale getirmeniz gerekmiyor. Always-on display enerji tasarrufu sağlıyor. 

İşlemci olarak Qualcomm Snapdragon 820 kullanılmış. Bu işlemci Dual-core 2.15 GHz Kryo ve dual-core 1.6 GHz Kryo çekirdeklerinden oluşuyor. Grafik işlemcisi olarak da Adreno 530 kullanılmış.  4 GB RAM ve 32 GB ROM hafızasına sahip olan G5’in dahili hafızası microSD kart desteği ile 200 GB’a kadar genişletilebiliyor. LG G5 4.5G uyumlu telefon listesinin en başında.

LG G5 Magic Slot


LG G5’in bağlantı seçenekleri oldukça geniş: Bluetooth, Wi-fi, Wi-Fi Direct, DLNA,  NFC  mobil cihazlar dünyasında var olan tüm bağlantı standartlarını içeriyor. Gelişmiş bir GPS sitemi var. Harita takip ve navigasyon işlemlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. 

LG G5 Cam PLUS

Telefonun en önemli özelliği belki de LG G5’in diğer akıllı telefonlardan farkı Magic Slot diye adlandırılan sökülebilir alt bölümü. Bu bölüm sayesinde telefonun bataryası değiştirilebiliyor. Ayrıca çeşitli aparatlar takılarak telefonun yetenekleri geliştirilebiliyor.  LG CAM Plus, LG HI-FI PLUS WITH B&O PLAY, LG 360 VR, LG 360 CAM, LG TONE PLATINUM şu an itibariyle LG’nin G5 için geliştirdiği eklenti ve cihazlardan sadece birkaçı. Tabi firma bununla kalır mı ilerde başka aparatlar da üretir mi? O kısmı henüz belli değil. 

Sonuç olarak LG G5 alınır mı sorusunu cevaplayalım. Bu akıllı telefon, kendisine hayran bırakan özellikleri ve yenilikçi tasarımı ile teknoloji severlerin ilgisini ve sevgisini hakkediyor. Ancak dudak uçuklatan fiyatı Power User’ların ona ulaşma azmini baltalıyor gibi. Piyasa fiyatının şu an itibariyle 2700 TL’nin biraz üzerinde olması bekleniyor. G5’e bu kadar verilir mi bilmem ama tek söyleyebileceğim satın almaya değer bir telefon olduğu. Tabi tek seferde bu kadar parayı elden çıkarmak istemeyebilirsiniz. Bu durumda taksitle/senetle telefon satan mağazaların kapılarını aşındırmanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ürün Hakkında Yorum Yapın Şikayetinizi Yazın