6 Ekim 2016 Perşembe

4.5G Uyumlu Telefon Almak Lazım


4.5G Nedir?1 Nisan itibariyle hepimiz 4.5G bağlantı teknolojisine geçtik. Hepimiz için hayırlı olmuştur umarım.
Malum 4.5 G faturalarımıza baya bir yük bindirecek ama olsun. Biz milletçe teknolojiyi çok seviyoruz. Yeter ki teknolojiyi yönetenler bizi ihmal etmesinler. Hemen 4.5G başvurumuzu yaptık sim kartlarımızı yeniledik.Ama bu yeni teknoloji hakkında ne biliyoruz? Tek bildiğimiz 4.5G 3G'den çok daha da hızlı. Peki başka?


Nedir bu 4.5G? Neden 4G değil de 4.5G?

Önce açıklayalım mı 4G nedir diye? Telekomünikasyon dünyasında G harfi iletişim jenerasyonunu yani nesli belirtir. 4G de dördüncü jenerasyon/nesil iletişim standardı demektir. Veri iletişimi IP tabanlıdır ve cep telefonları için 100 Mbps'ye kadar bağlantı hızına izin verir. HSPA+ ile 14.4 Mbps olan 3G'ye oranla 6 kat daha fazla veri iletimini sağlar.



4.5G ne?

Bu teknoloji de aslında 4G LTE adıyla bilinir. LTE açılımı Long Term Evolution - Uzun vadeli evrim olarak çevriliyor. Bunu 5G teknolojisinden önce geliştirilen ara ürün gibi düşünebiliriz. Sadece 2G ve 3G standartlarını desteklemekle kalmayıp,mobil bağlantı hızınızı 300 Mbps gibi yüksek bir hız vaat ediyor.

Neden 4.5G?

Çünkü 5G bağlantının tahmini hızı 1 Gbps'den başayacak. Bu hesaba göre 4G LTE'de 4.5 G'ye tekabül ediyor. 4.5G ismi nereden geliyor? Bu ismi ona cep telefonu üreticileri vermiş.

Evet 4.5 G'yi kısaca anlattık. Peki ben bunu nasıl kullanacağım? Benim telefonumda 4G yazıyor ben 4.5G kullanabilir miyim? 

Cevabımız evet. 4G destekleyen bir telefon 4.5G'yi de destekler. Rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eğer cep telefonunuzun hücresel bağlantın listesinde 4G seçeneği yoksa ve bu hizmetten faydalanmak istiyorsanız, 4.5G uyumlu bir cep telefonu almanızın zamanı gelmiştir. Ben 3G den memnunum diyorsanız orası başka.

Acaba hangi telefonlar 4.5G'yi destekliyor?

Dediğimiz 4G'li telefonlar bu standardı destekliyor. İnternette araştırdığınız bir cep telefounun özellikler bölümünde bu ibarenin  özellikle LTE kısaltmasının olmasına dikkat edin. En son çıkan 4.5G ile uyumlu cep telefonlarının listesine buradan ulaşabilirsiniz.

evkur.com.tr/45g-uyumlu-telefonlar

1 yorum:

  1. Ben hala 3g kullanıyorum telefonum desteklemesne rağmen. Lumia 920 kullanıyorum 3G de bence yeterince iyi

    YanıtlaSil

Ürün Hakkında Yorum Yapın Şikayetinizi Yazın