27 Haziran 2016 Pazartesi

Sony Xperia X Akıllı Telefonu İnceledik

Sony Xperia X İncelemesi – En son bir de biz inceleyelim dedik!




Ürettiği telefon serilerine Latin alfabesinin güzide harflerinden isim vermek suretiyle alt marka oluşturmayı kendine dert edinmeyen teknoloji firması SONY Yeni çıkardığı X serisi akıllı telefonlarla Z serisinin sonunun geldiğini de söylemiş oldu. Karşımızda Yeni Sony Xperia X Akıllı telefon tüm ihtişamıyla teknoloji marketlerinin akıllı telefon vitrinlerinden potansiyel cep telefonu alıcılarına doğru gülümsüyor.

Sony Xperia X Siyah


Önce herkesin merak ettiği soruyu cevaplandıralım. Sony Xperia X’in fiyatı ne kadar? Xperia X piyasaya 2399TL gibi yüksek bir rakamdan çıkıyor. Fiyatı bir iPhone 6S Plus gibi 4000TL’lerde dolaşmasa da yine de oldukça yüksek bir rakam.

Sony Xperia X Neden Bu kadar Pahalı?

Bu soruya cevap verebilmek için Sony Xperia X’in teknik özelliklerinin derinlerine inmek lazım. Bu telefona sahip olduğu işlem gücünü veren Qualcomm Snapdragon 650’’nin çift çekirdekli 1,8 GHz Cortex-A72 ve 4 Çekirdekli 1,4 Ghz’lik Cortex-A53 olmak üzere toplam 6 çekirdekten oluşuyor. Hala çoğumuzun evindeki kasaların işlem gücü bile bu işlemcinin yanında solda sıfır kalıyor. Düşünün bir, cebinizde tam manasıyla bir bilgisayar taşıyorsunuz. Adreno 510 Grafik işlemcisi Full HD videoların ve 3D grafikli oyunların hakkından geliyor. 3GB RAM Bellek ile teknolojinin sınırlarını zorlayan Xperia X evdeki 1 GB’lık bilgisayarımı da geride bırakıyor. Ayrıca Sony Xperia X 4.5G uyumlu telefon camiasının önemli bir üyesi. Kaliteli bir telefon

Sony Xperia X Metal Arka Kapak Tasarımı


Çoğunuzun başına gelmiştir Bir zamanlar komşunun oğlu size bakım gevrek gevrek sırıtarak: ”Bilgisayarıma yeni Harddisk aldım tam 10GB!” diye gerim gerim gerinip de sizi imrendirmiştir. Şimdi o günler geride kaldı. Xperia X’in dahili hafızası tam 32GB. Üstelik microSD kart takarak bu kapasiteyi 200 GB’a kadar çıkarabiliyorsunuz. Duy bizi ey komşunun oğlu!

Sony Xperia X Yeni Neslin Telefonu


23 megapiksel kamera ile bir profesyonel fotoğrafçı kalitesinde fotoğraflar çekilebiliyor. Xperia’ya özel Hibrit Otomatik Odaklamalı lens sistemi ile daha net ve parlak fotoğraflar çekmek bir çocuk oyuncağı. Mobil fotoğrafçılığa merakın var ise bu ürün tam senlik. Malumunuz sosyal medyanın akıllı telefonlarla mobil dünyaya taşınmasının ardından selfie çılgınlığı tüm dünyayı sardı. 13 mergapiksellik ön kamerası ile herhalde piyasanın en iyi selfie telefonu Xperia X. Her iki kamera da düşük ışıkta oldukça iyi bir performans gösteriyor.

Sony Xperia X Kamera


Gelelim Xperia X’in ekran özelliklerine. 5 inç Full HD kavisli ekranı Sony’nin Triluminos ekran teknolojisi ile mükemmel kalitede görüntüler sunuyor. Geniş ekranda oyun oynamanın, film izlemenin ve internette sörf yapmanın keyfini çıkartabiliyorsun. İkonlar yazılar ve resimler için bol bol yer var Xperia X’in ekranında.

Sony Xperia X Full HD TriluminosEkran Teknolojisi


Buna bir de bu kadar işlemi yönetecek kalitede bir işletim sistemi lazım değil mi? Tabii ki Sony Xperia X akıllı telefonu satın aldığınızda içinde Android 6.0 (Marshmallow) yüklü geliyor. Donanımı güncel, tasarımı güncel işletim sistemi güncel ve uygulamaları güncel daha ne olsun ki?

Sony Xperia X Alınır mı?

En önemli soruya geldik. Şu an itibariyle demin de söylediğimiz gibi Xperia X piyasa fiyatı 2399 Türk Lirası ve bu fiyatın uzun süre düşmesi de beklenmiyor. Peki bu telefona bu kadar para verilir mi derseniz bence eğer elinizdeki telefon sizi idare edebilecekse başka firmaların da benzer ürünler çıkarmalarını bekleyin derim. Belki bu sene içinde fiyatı 2000 li rakamlara düşerse alınabilir. Ama 2399 TL’yi tek seferde ödemek gereksiz. Ancak ille de ben Xperia X alacağım onu istiyorum diyorsanız, bunu maddi imkanlarınızı zorlamadan yapmanın kolay bir yolu var. EVKUR’a gidip taksitle Xperia X satın alabilirsiniz. Üstelik şu sıralar peşim fiyatına 10 ay taksit yapıyorlar. Bence oldukça avantajlı bir teklif. Değerlendirilmeli.

https://www.evkur.com.tr/sony-xperia-x-f5121-siyah-akilli-telefon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ürün Hakkında Yorum Yapın Şikayetinizi Yazın