30 Haziran 2014 Pazartesi

IPS Ekran Nedir?


IPS EKRAN NEDİR?

IPS ekran LCD-LED ekran teknolojilerinin yaygınlaşması sonucu ortaya çıkan, bakış açısına göre görüntü kalitesinin değişmesi sorununu çözmek için geliştrilmiş bir ekran teknolojisidir. IPS adı In-plane switching kelimelerinin kısaltılmasından gelmektedir. IPS teknolojisi bugün bilgisayar,tabletler, cep telefonu ve LED Televizyonlarda sıklıkla kullanılmaktdır. IPS Ekranlarda görüntü diğer ekranlara göre daha temiz, berrak ve parlaktır. 

Kullandığım cihazın IPS ekranlı olup olmadığını nasıl anlarım?

Ekran IPS mi? Değil mi? Bunu anlamak aslında çok kolay. İlk olarak cihazı alırken kutusunda ya da ekran üzerindeki koruyucu filmde(genelde cep telefonlarında olur.) IPs logosu var mı? ona bakılır.
IPS Logo
Bu logo cihaz üzerinde olmalıdır. İkinci olarak da cihaz çalıştırıldıktan sonra gelen ekran görüntüsüne üstünden, altından, sağından ve solundan çeşitli açılarla bakarak görüntü kalitesinde bozulma var mı, kerandaki renkler ve şekiller gölgeleniyor mu diye bakılır. Eğer herhangi bir bozulma olmuyorsa aldığınız-kullandığınız cihaz IPS ekranlıdır. Böylece IPS ekran nasıl anlaşılır sorusuna da cevap vermiş olduk. Umarım yeterince aydınlatıcı olabilmişizdir. 

Yorumlarınızı bekliyoruz!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ürün Hakkında Yorum Yapın Şikayetinizi Yazın